Santsu.net

Santsun retkeilyblogi

Kun on käynyt tarpeeksi pohjoisessa, alkaa Oulukin tuntua jo Etelä-Suomelta

Leviltä kruisailtiin aika haipakkaa kohti Rovaniemeä geokätköillen Ounasjoen varrella olevilla laavuilla. Rovaniemellä oli pakollinen pysähdys Joulupukin pajakylässä, jossa käytiin moikkaamassa joulupukkia ja vähän shoppailemassa. Aika jännää oli mennä pitkästä aikaa pukin pakeille, mutta olihan se ihan kiva pukki ja tiesi, että porilaiset tekevät yhtäkkiä kaikkia juttuja. Ja niinhän se on, yhtäkkiä käytiin tälläkin reissulla huiputtamassa Saana, valloittamassa Tromssa ja sujahtamassa Altan kautta takaisin Suomeen.


Rovaniemeltä suunnattiin Ranuan eläinpuistoon, jossa olen viimeksi käynyt 30 vuotta sitten, joten ihan alvariinsa tulee sielläkin rampattua. 😄 Oltiin paikalla vasta viideltä, ja puiston sulkemisaika oli seitsemältä, mutta lipunmyynnissä kerrottiin heti, että puistossa saa pyöriä puoli yhdeksään, joten kiirettä ei tarvi pitää. Puisto oli oikein mukava ja illalla sai kulkea omassa rauhassa. Sen verran lämmintä oli vielä, että osa eläimistä oli vetäytynyt piiloon vilvoittelemaan. Jääkarhustakin näkyi vain päälaki pesäkolon suulta. Susia emme nähneet lainkaan, vaikka siinä tiiraillessa tuli kyllä sellainen olo, että sudet varmasti näkevät meidät. Jemma-karhu sentään nähtiin hyvin, kun satuttiin ruokinta-aikaan paikalle.


Kahdeksan maissa lähdettiin Ranualta ajamaan kohti Oulua, jonka olimme päättäneet lauantain määränpääksi. Nallikarin leirintäalueella olimme kymmenen jälkeen leirin pystyyspuuhissa. Hämmästelimme ennen nukkumaan menoa, kuinka pimeätä jo oli, kun pohjoisessa olimme jo tottuneet valoisiin kesäöihin. Väkisinkin tuli mieleen, että kun käy riittävän pohjoisessa, tuntuu Oulukin olevan jo ihan etelässä.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti