Santsu.net

Santsun retkeilyblogi

Pieni karhunkierros

Torstaina 6.8.2020 oli koko Rukan reissumme huippuhetki, kun lähdimme kiertämään Pientä karhunkierrosta. Alunperin olimme hiukan empineet, miten tuollainen 12 km patikointi sujuu puolivuotiaan pikku retkeilijän kanssa, mutta kun aiempien päivien retket olivat sujuneet ihan mukavasti Reissu-Liisan hengaillessa Manducassaan, päätimme lähteä rohkeasti matkaan. 


Ajoimme auton taas Myllykosken läheisyydessä olevalle parkkialueelle Juuman ruuhkat välttääksemme. Ilma oli aurinkoinen ja lämmin, muttei liian kuuma. Kuljimme kaikessa rauhassa, ihastelimme maisemia ja nautimme jylhistä näköaloista. Reissu-Liisa torkkui repussaan ja sai välillä välipalaa paikkaan katsomatta, kun nälkä alkoi kurnia pienessä masussa. Minun ja Jontun eväshetket tähdättiin sitten varsinaisille taukopaikoille. Meidän syödessä Reissu-Liisa pääsi repusta ”jalottelemaan” eli lähinnä pötköttelemään syliin ja oikomaan jäseniään. Ehtipä hän siinä vaivihkaa myös pulauttaa välipalansa reppuuni. Hajusta tämä pikku ylläri paljastui, mutta pienen putsauksen jälkeen retkemme jatkui taas iloisissa merkeissä.


Reitillä on paljon nousua ja laskua, mutta monessa kohtaa on rakennettu pitkiä portaikkoja, joten erityisen vaikeakulkuinen se ei ole. Reidet toki huutaa hoosiannaa portaiden kipuamisen jälkeen, mutta kun rauhassa menee, niin pienen kyytiläisen kanssa kulkiessakaan ei ollut mitään ongelmaa.


Kun kierroksen kierrettyämme palasimme takaisin Myllykoskelle, päätimme vielä käydä kävelemässä Juumaan, Pienen karhunkierroksen viralliselle alku- ja loppupisteelle, jotta ihan koko reitti tulisi kuljettua. Juuma oli jo siltä päivältä hiljentynyt, joten otimme vain pakolliset valokuvat Karhunkierroksen portilla ja palasimme takaisin Myllykoskelle.


Kaikkineen aikaa kului kuusi tuntia ja kolme varttia ja kuljettua matkaa tuli lähes 13 km. Kierros oli kyllä todella upea, joten ei ihme, että se on yksi Suomen suosituimmista retkeilyreiteistä. Ohessa taas valokuvia reitin varrelta. (Tuplaklikkaamalla ne saa isommaksi, kuten kaikissa postauksissa.) Enemmänkin kuvia tuli otettua, mutta osa on ikävästi ylivalottuneita (tai jotain), koska kännykkä otti kesälomareissun alkupäivinä vähän kontaktia Päähkänäkallion parkkipaikan kanssa..  🤦🏻‍♀️Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti