Santsu.net

Santsun retkeilyblogi

Viimeistä päivää Rukalla

Viimeisenä päivänä Rukalla lähdettiin vielä koko porukka yhdessä liikenteeseen. Kohteeksi valikoitui 2 km rengasreitti Konttaisen kuhaus. Vaikkei kyseessä ole sen pitempi pyrähdys, kyllä siinäkin vaan hiki tuli pintaan rauhallista tahtia kävellessä, sen verran jyrkkää nousua menomatka oli. Polku toki oli laitettu hienoon kuntoon, joten siinä mielessä kulkeminen oli helppoa. Joka tapauksessa näköalat palkitsivat jälleen kerran. Ei noihin vaaramaisemiin ainakaan viikon reissussa ehdi kyllästyä, jos ylipäätään koskaan.


Perhepotretin Konttaisen upeissa maisemissa meistä ikuisti Osku, kiitokset hänelle siitä. :) Loput kuvat ovat sitten taas ihan omia räpsyjä.

Kyllä sitä ainakin kerran lomassa pitää päästä hienosti syömään, joten illalla suuntasimme Rukan kylään ja siellä ravintola Rukan kuksaan. Ai että, oli hyvää! Pikku ähkyissämme pyörähdettiin vielä kylällä, jossa perjantai-illan villistä menosta vastasivat lähinnä rauhaisasti käyskentelevät porot.Seuraavana aamuna sitten pistettiin pillit pussiin ja mökki siistiksi. Ensin posotettiin Suomi-neito halki vyötärön paikkeilta ja yöksi asetuttiin Gasthaus Himankaan. Gasthaus oli ulkoisesti aika karu, mutta majoitus oli edullinen, siisti ja rauhallinen, joten eipä tuossa ollut juurikaan moitteen sijaa. Lisäksi Himanka sattui olemaan aika tasan tarkkaan puolessa välissä kotimatkaa. Gasthausin vieressä oli kaunis puukirkko, joten sitä käytiin iltasella vielä vähän ihailemassa ja kaivelemassa esiin vielä yksi geokätkökin lähimaastosta.

Hyvin levätyn yön jälkeen hurautettiin rannikkoa pitkin kotiin muistelemaan hyvää reissua ja tekemään taas uusia retkisuunnitelmia.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti