Santsu.net

Santsun retkeilyblogi

Ylinen Tervalammille kantorinkkaa testailemaan

Helmikuussa tuumailtiin, että tulevia retkiä ajatellen olisi ehkäpä tarve päivittää varusteita, kun Reissu-Liisa alkoi olla vähän turhan iso Manducaan. Tai siis Manducaahan voisi käyttää kai jopa 20 kiloiseksi asti eli vielä monta vuotta, mutta jotenkin meistä tuntui luontevammalta kantaa lasta rinkassa, joka on tukeva selässä ja putkirungon ansiosta ehkä myös suojaa lasta paremmin. Kun Torista vielä löytyi passeli Deuterin kantorinkka kivaan hintaan, niin siinäpä oli sitten kantoväline päivitetty.


Huhtikuussa Jontun talvilomalla rinkkaa haluttiin viimein päästä testailemaan, joten pakkasimme Reissu-Liisan, rinkan ja eväät autoon, sekä nappasimme mukaan vielä Pepen ja Oskun, ja lähdimme porukalla käymään Ylinen Tervalammilla, Lassilassa. Kävimme samaisella lammella Jontun kanssa kahdestaan heinäkuun alussa 2018 ja silloin se oli melkoisen vaikeasti tavoitettavissa. Kuivan kesän ansiosta onnistuimme silloin oikaisemaan suon läpi vajoamatta kovinkaan syvälle, ja takaisin tultiin seuraamalla vanhaa pitkospuupolkua, jonka maa oli nielaissut lähes kokonaan. Mutta tällä kertaa, vajaa kolme vuotta myöhemmin, reitti oli aivan priimakunnossa.


Reissu-Liisa keikkui tyytyväisenä rinkassaan, polku oli mukavan helppokulkuista, pitkokset aivan uudenkarheita ja kevätaurinko hiveli retkeilijöiden kalpeita naamoja pitkän talven jälkeen. Niissä olosuhteissa kyllä kelpasi tepastella n. 1,7 km matka Ylinen Tervalammille ja siemaista siellä makoisat kaakaot. Eväshetken jälkeen lähdettiin samaa reittiä takaisin autolle päin, mutta tällä kertaa rinkka oli minun selässäni, kun tullessa sitä kantoi Jonttu. Yllättävän mukavasti lapsukainen selässä mukana kulki, ja kuorsauksesta päätellen hänelläkin oli kyydissä ihan lokoisaa.


Nyt kun reitti on kunnostettu, tämä on todella matalan kynnyksen retkikohde, jos ajaa auton reitin lähtöpisteelle Tervalammintielle. Kesällä 2018 olimme liikkeellä virveleiden kanssa, koska huhu kertoi, että lammesta nousee paljon ahventa. Jokunen taisi silloin Jontun koukkuun tarttuakin. Ehkäpä menemme joku kerta kalastusvehkeiden kanssa koittamaan uudemman kerran, nyt kun paikalle pääseminen on niin paljon helpompaa.Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti